3 Nisan 2020
Pomeranian/Pomeryan ırkı köpeklerde alopecia x (alopesi) hastalığı diğer bir tanımıyla BSD (black skin disease) yani siyah cilt/deri rahatsızlığı hakkında detaylı bilgileri POM severler için derledik.
Beğendiniz mi?0
10 Ocak 2021
Akıllı, sevgi dolu, sadık ve yaramaz… Poodle meraklılarının genellikle cinsin kişiliğini tanımlamak için kullandıkları dört kelimedir. Poodle, hayranlarının “ayrıcalık havası” dediği söylemle de tanınır: Tarif etmesi […]
Beğendiniz mi?0
16 Şubat 2017
Köpeğin anne ve babası ve hatta geriye dönük en az 3 kuşağın kayıt altına alınmış olması ve buna karşılık Türkiye’de KIF, Dünya genelinde FCI, ABD’de AKC […]
Beğendiniz mi?0
26 Ocak 2017
Bu yazımızda ailenizin bireyi olmayı bekleyen şanslı köpeği nasıl ve nereden sahipleneceğiniz in yanı sıra, böylesi bir kararı alırken kendinizi de tekrar sorgulamanızı ve hazır olup […]
Beğendiniz mi?0
19 Ocak 2017
Bilinmesi gereken çoğu kavram içinde önceliğiniz, sahipleneceğiniz can için vicdani bir sorumluluk almak üzere olmanızdır. Safkan, melez, şecereli ya da barınaktan kurtarılmış bir köpek, köpekten öte […]
Beğendiniz mi?0
9 Ocak 2017
Siz pet severler için çevirisini ve düzenlemesini yapmış olduğumuz bu yazımızda başta pomeranian olmakla birlikte diğer süs köpeklerine de dikkatinizi çekmek istedik.
Beğendiniz mi?0
7 Ocak 2017
Pomeranian (pomeryan) ırkı köpeğin özellikleri, ataları, kendi içindeki türleri, fiziki özellikleri, yaşam ömrü, genetik hastalıkları gibi farklı detayları derledik.
Beğendiniz mi?0
7 Aralık 2016
Bir kedi, köpek değildir ve itaat konusunda hiçbir zaman iyi bir örnek olmayacaktır. Yine de kedinizi evcilleştirebilirsiniz. Böylece, onu çağırdığınızda yanıt verir ve tüm sınırlandırıcı kurallarınıza saygı duyar. Yavru kedinizi sosyalleştirmek ve size alışmasına yardımcı olmak için onu sık sık okşayın, birlikte oyun oynayın ve daima adıyla seslenin.
Beğendiniz mi?0
1 Aralık 2016
Her köpek sahibinin bilmesi ve uygulaması köpeği açısından şart olan bu bilgiler, arada bir gözden geçirilmeli ve asla unutulmamalıdır. Ev ortamında yetişen canlarımız ne yazık ki sokak şartlarında yaşayan arkadaşları kadar güçlü bağışıklık sistemine sahip değildirler. Ani ve değişen davranışlarının altında ciddi bir sağlık probleminin olabileceği unutulmamalıdır.
Beğendiniz mi?0
22 Kasım 2016
Balıklar, dekorasyonunuza göre ister küçük bir fanusta, ister 300 litrelik dolaplı akvaryumlarda beslenebilir. Tüm bu kolaylıkların dışında balık beslemenin en güzel yanı koltuğa yayılıp onları izleyerek zihninizi dinlendirebilmenizdir.
Beğendiniz mi?0
17 Kasım 2016
Papağanlar taklit yetenekleri ile tanınmış kuş türleridir. Duydukları her sesi taklit edebilirler. Bu konuda mükemmel bir yeteneğe sahiptirler. Bazı türlerde taklit yeteneği o kadar kusursuzdur ki evdeki üç farklı kişinin sesini üç farklı şekilde taklit edebilirler. Bir melodiyi hangi enstrümandan duyarlarsa o enstrümanın sesi ile taklit edebilirler. Papağanların sadece taklit yeteneği yoktur.
Beğendiniz mi?0
16 Kasım 2016
Kafes, kuş tüneğindeyken göğsünüzün hizasında olacak şekilde yerleştirilmelidir. Bundan daha alçak olması, kuşun heyecanlanmasına ve kendini savunmasız hissetmesine neden olur. Göğüs hizasından yükseğe de yerleştirilmemelidir; çünkü yükseklik, kuşlarda üstünlük anlamına gelir. Doğada daha baskın kuşlar daha yükseğe tünerler. Kuş, güneşli ve hava akımı olmayan bir bölgeye yerleştirilmelidir.
Beğendiniz mi?0
14 Kasım 2016
Gelelim mırlamanın büyüleyici etkisine…
İngilizce “purr therapy” diye tanımlanan bu tedavi şekline biz de “mırr terapi” ismini verelim. İlk önemli çalışma Amerika’dan. Uluslararası Fauna İletişim Araştırma Enstitüsünde yapılan çalışmalar sonucu kedilerin mırlayarak doğal bir iyileştirme yeteneğine sahip oldukları kanıtlanmış. Çeşitli nedenlerle yaralanmış sokak ve ev kedilerinde yapılan çalışmalarda, mırlamanın kedilerin kemik ve organları üzerinde iyileştirici özelliğe sahip olduğu anlaşıldı.
Beğendiniz mi?0
14 Kasım 2016
Kedilerin benzer istekleri ile çoğu zaman bizim yiyeceklerimizi ısırdıkları ve çaldıklarını görmek de fazla şaşırtıcı değil. Bu durum çoğu zaman kedi sahibine sevimli görünse de kedi için tehlikeli olabilir. Bu gıdaların bazılarının hoş olmayan yan etkileri vardır. Hatta kedinizin sağlığını tehlikeye sokabilecek ve ölümcül olabilecek gıdalar da var. Kediler için tehlikeli olabilecek gıdalara göz atarsak:
Beğendiniz mi?0
14 Kasım 2016
Kediler için insanlar çok iridirler. Kediyi azarlarsanız onu korkutursunuz. Ve kedinin gözlerine, onu eğitmek için dik dik bakarsanız sizi rakibi olarak görmeye başlar. Pek çok hayvan için gözler güç simgesidir. Kedinin bedenine göre gözleri çok büyüktür. Rekabet ortamında, güçlü bir kedi hasmına dik dik bakar ve rakibi düşmanlığı tırmandırmaktansa bakışlarını kaçırmayı tercih edebilir. Yani kediniz siz ona ısrarla baktığınızda bakışlarını kaçırıyorsa teslim oluyor demektir.
Beğendiniz mi?0
14 Kasım 2016
Kediler insanoğlunun eseri değil. Evcil hale gelen diğer tüm hayvanlardan farklı olarak, kendi yaşamları üzerindeki kontrollerini hiçbir zaman elden bırakmadılar. İstedikleri yere, istedikleri an gidebildikleri gibi, eşlerini de seçme özgürlüğüne sahipler. Kedilerin köpeklerden bir diğer farkı da çok az bir kısmının özel olarak yetiştirilmiş olmasıdır. Kimse evini korumak, sürülerini gütmek veya avlanmalarına yardımcı olmak için kedi beslemez.
Beğendiniz mi?0
14 Kasım 2016
Kedi mırlamasının rahatlatıcı etkisi düşük frekansta devamlı bir uğultu olmasından kaynaklanmaktadır. İnsan yapı olarak süreğen ve düşük dozda uğultularla sakinleşmektedir. Bunun nedeni anne karnındaki ortamın sakinleştirici etkisini hatırlatmasıdır. Sakin ve düşük ses tonuyla konuşan insanların hipnotize edici düzeyde bizi sakinleştirmesinin nedeni de budur. Aynı durum kedilerle de yaşanmaktadır.
Beğendiniz mi?0
4 Kasım 2016
Yeni Köpek Sahiplenenlere 41 Önemli İpucu Çoğu kişi yeni bir köpek yavrusu sahiplendiğinin ilk iki gününde kendine sorar? Ben nasıl bir işe bulaştım diye… Evinizde yeni […]
Beğendiniz mi?0
3 Kasım 2016
Evdeki evcil hayvanın varlığı, hamilelikte yaşanan duygu çatışmasıdır. Ev sahiplerinden biri hamile kaldığında, evde bakılan bu dostların bir sorun yaratıp yaratmayacağı sorgulanır. Şunun bilinmesi gerekir ki, […]
Beğendiniz mi?0
3 Kasım 2016
Hayvanlar çocuğun yaşamına doğumdan başlayarak oyuncaklarla girmektedir. Peluşlar, banyoda yüzen ördekler, plastik çiftlik hayvanları, yürüyen ve konuşan motorlu oyuncaklar çocuğun sürekli olarak elinin altındadır. Özel bir […]
Beğendiniz mi?0
18 Ekim 2016
Hayvan sevgisi, çocukların gelişiminde de önemli rol oynuyor! Yaşamımızın ayrılmaz parçası ve en yakın dostlarımız olan hayvanlar, çocukların gelişiminde de önemli rol oynuyor. Doğru ilişki kurulduğu […]
Beğendiniz mi?0