Eşleşme anlaşması yapacaksınız.
KIF soy kütüğüne kayıtlı iki köpek eşleştirilmek istendiğinde sahipleri tarafından doldurulan bir belgedir ve 4 kopya halinde bulunur. Üzerinde erkek ve dişi köpeklere ait bilgiler ve sahiplerinin yavru paylaşımı konusundaki anlaşmalarını içeren yazılar ve imzaları vardır. Bir kopyası erkek köpek sahibinde, biri dişi köpek sahibinde kalır, biri ilgili ırk derneğine ve sonuncusu da KIF ’a yollanır.
Yavrular doğdu ne yapacağım ?
Doğum Teyit Formu düzenlenecek. Eşleşme anlaşması yapılan köpeklerin doğum tarihinde dişi köpek sahibi yetkili ırk derneğini ya da federasyonu arayarak doğumu bildirir. Yetkili kişi ilk bir hafta içinde yavruları ana altında görmek için gider ve her bir yavruyu inceleyerek özelliklerini, renklerini, cinslerini, adlarını ve işaretlerini yazar.
Daha sonra 8. hafta içinde tekrar gider ve incelemeyi tekrarlayarak köpeklere çip takar ve tüm bu bilgileri Doğum Teyit Formuna ikinci kez işleyerek KIF ’a yollar, yavrulara KIF şeceresi düzenlenerek dişi köpeğin sahibine yollanır.
Yavrulara ne isim koyacağım ?
Üretici yavrulara ilk üretimden itibaren alfabetik sıradan başlayarak her batın için aynı harfden başlayan isimler koyar. İlk doğumdaki yavrulara “A” harfi ile başlayan isimler.
A tipi kayıt nedir?
A tipi kayıt demek köpeğin en az 3 kuşak soy ağacını gösteren bir belgeye sahip olduğunu gösteriyor olması anlamına gelir.
B tipi kayıt nedir?
Eğer köpeğin 3 kuşak öncesi ebeveynlerini gösteren bir belgesi yok ise ve köpek saf ise bu köpek ırk olarak kayıt edilir ve köpek için B TİPİ denilen yani 3 kuşak bilgilerini değil de sadece kendi bilgilerini gösteren bir şecere hazırlanır. Bu ve bunun gibi köpeklerin eşleşmesiyle 3 kuşak sonra yavrular şecerede ki boş yerleri doldurmuş olarak A TİPİ şecere almaya hak kazanmış olurlar.
Şubat – 2017, Düzenleyen, Loulou Pet